home
magyar

deutsch

  
 

10 éves jubileumot ünnepeltek

A hétvégén ünnepelte a tarjáni Forgatag Táncegyüttes
fennállásának 10. évfordulóját.

10 éves a Forgatag Táncegyüttes
A tánccsoport 2003-ban alakult helyi fiatalokból azzal a céllal, hogy elődeik kultúráját felelevenítsék, megtanulják és bemutassák a közönség számára. Azóta is sikeresen működnek Pető Gábor és Petőné Novák Tünde vezetésével. Az akkoriban 17-27 éves táncosok most már 27-37 évesek. Sok minden történ ez alatt a 10 év alatt a tánccsoporttal és a táncosokkal is. Többen lemorzsolódtak, de sokan csatlakoztak is az együtteshez. Köttettek itt mély barátságok, szerelmek és házasságok is. Az utánpótlásra is van gondjuk. A tánccsoportban 11 gyermek született. Sok helyen szerepeltek. A megyében, megyén kívül és külhonban, Franciaországban és Németországban is jártak már néhányszor. A szombati műsoron felvonultatták az elmúlt 10 év táncait, német nemzetiségi és magyar táncokat egyaránt. Sőt zárásként a közönség kedvence, a Bajor sörtánc is színpadra került. A műsort színesítette még a Vörösmárvány Táncegyüttes Tardosról, a Tarianer Tanzgurppe, a tarjáni Német Nemzetiségi Dalkör és a Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes. A műsort szívhez szóló, megható köszöntések sora zárta.

Gyuri bácsi 6O éves

Stréhli György a Zenei egyesület elnöke
6O éves köszöntője a Csalogány utcában.
Gyuri bácsi 6O éves

Fellépések Tatán, 2011. július 29

2011. július 29-én a Zenei Egyesület három csoportja lépett fel Tatán, az S-Iker 2OOO Zenekar, a Zengőkék Gitárzenkar és a Nemzetiségi Dalkör.

Hattstedt, Németország, 2010

A TARJÁNI ZENEI EGYESÜLET és az Önkormányzat néhány tagja 52 fővel járt a németországi Hattstedtben, akikkel az egyesületnek 19 éves a kapcsolata van. 2OO7-től már hivatalosan testvérvárosi kapcsolat is megkötődött.
Az egy hetes program csúcspontja már az első napon volt. Ekkor avatták fel a TARIAN PLATZ-t ami ezen túl hirdeti Tarján és Hattstedt barátságát. Az ünnepségen elhangzott a magyar és a német himnusz majd Ralf Hessmann Bürgermeister és Fülöp István a tarjáni Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke méltatta a nap jelentőségét. A Tarjáni Csibészek Sramlizenekar, a S-Iker 2OOO Sramlizenekar és a Mazsorett csoportokon kívül először járt itt a 3O éves Tarjáni Dalkör. Az első két nap kulturális események követték, ahol a csoportok bemutathatták tudásukat. A felléptek a helyi fesztiválon, de a dalkör az ünnepi Istentiszteleten is énekelt 3 dalt. Kettőt németül egyet magyarul. A zenekarok még több szomszéd községben is felléptek. Összességében igen nagy sikert arattak a tarjáni csoportok. A kulturális rendezvények után Nordfrieslanddal ismerkedtek meg a csoportok. Jártak szigeteken, fürödtek az Északi-tengerben, hajóztak a szigetek között és megismerték az apály-dagály jelenségét. A legfelejthetetlenebb esemény Amrum szigeten történt. Itt kb. 2O kilométeres kerékpártúra végcélja előtt egy tornádó söpört át a sziget felett, aminek eredményeként elázott mindenki és örültünk annak is, hogy ép bőrrel átvészelte a programot. A fantasztikus természet a csodálatos friss levegő és a sok baráti szeretet örök élmény marad a csoportnak.

 
  Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar
gesztesivaganyok.uw.hu
 
Balambér Tamara Balambér Tamara
 
galéria
 
Sramlikings
www.sramlikings.hu
 
Zenei Fesztivál 2009
Barna Máté fotói
 
Közösségi élet
galéria
 
Tarján Község Önkormányzata
www.tarjan.hu
 
esküvői ruhák Dream Dress Szalon
esküvői ruhák
 
  Tarjáni Zenei Egyesület · HU-2831 Tarján, Csalogány u. 35.    tel./fax: +36-34/372-855     e-mail:strehli@pr.hu
webmester: tomacolor studio