home
magyar

deutsch

  
 

Forgatag Tánccsoport

10 éves jubileumot ünnepeltek

A hétvégén ünnepelte a tarjáni Forgatag Táncegyüttes
fennállásának 10. évfordulóját.

10 éves a Forgatag Táncegyüttes
A jubileumi műsoron felvonultatták az elmúlt 10 év táncait, német nemzetiségi és magyar táncokat egyaránt. Sőt zárásként a közönség kedvence, a Bajor sörtánc is színpadra került. A műsort színesítette még a Vörösmárvány Táncegyüttes Tardosról, a Tarianer Tanzgurppe, a tarjáni Német Nemzetiségi Dalkör és a Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes. A műsort szívhez szóló, megható köszöntések sora zárta.

A Tarjáni Forgatag Táncegyüttes 2003 februárjában alakult. A tánccsoport vezetői Petőné Novák Tünde és Pető Gábor. Tánccsapatunk főként lelkes fiatalokból áll, 20-tól egészen 33 évesig korig. Két fő célunk közül az egyik, hogy a nemzetiségi hagyományainkat újraélesszük, ápoljuk és továbbadjuk. De nem csak a nemzetiségi mivoltunkat szeretnénk kifejezésre juttatni, hanem magyarságunkat is, ezért nem csak német, hanem magyar táncokat is tanulunk, táncolunk. Igen változatos és széleskörű tehát a repertoárunk, melyet igyekszünk évről évre bővíteni.
Forgatag Tánccsoport
Fennállásunk óta igen sok rendezvényen megjelentünk, mind helyi, mind megyei szinten, sőt, külföldre is eljutottunk már. Többször részt vettünk a minden évben megrendezésre kerülő Megyei Nemzetiségi Fesztiválon is. Szerepeltünk már Budapesten és Tokaj hegyalján lebonyolított rendezvényen. Vendégszerepeltünk már Franciaországban és Németországban is több ízben. Emellett szüreti fesztiválokra, falunapokra és egyéb falusi rendezvényekre is többször kaptunk meghívást, mely felkéréseket mindig örömmel fogadjuk. Tarján község rendezvényeinek - Megyei Svábbál, Tarjáni Zenei Fesztivál, Szüreti Felvonulás - szinte állandó résztvevői vagyunk.


Kapcsolat
Petőné Novák Tünde
Pető Gábor, 06/20/999 33 38
 
  Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar
gesztesivaganyok.uw.hu
 
Balambér Tamara Balambér Tamara
 
galéria
 
Sramlikings
www.sramlikings.hu
 
Zenei Fesztivál 2009
Barna Máté fotói
 
Közösségi élet
galéria
 
Tarján Község Önkormányzata
www.tarjan.hu
 
esküvői ruhák Dream Dress Szalon
esküvői ruhák
 
  Tarjáni Zenei Egyesület · HU-2831 Tarján, Csalogány u. 35.    tel./fax: +36-34/372-855     e-mail:strehli@pr.hu
webmester: tomacolor studio