home
magyar

deutsch

  
 

Sajtó

Vidám dallamok Tarjánból

Megjelent a Stréhli Kapelle új zenei anyaga

Polka és keringő, azaz a német népzene mellett a La Bamba, sőt, a Szóljon hangosan az ének is kitűnően szól a tarjáni Stréhli Kapelle közelmúltban megjelent hanghordozóján. Az együttes nem babonás: ezt bizonyítja a tizenhárom kellemes hangulatú, a zenekar fennállásának 17 évét egy csokorba gyűjtő zenei válogatás is.


Korábban Minisramliként ismerhették meg az együttest, amelynek eddig hat kazettája jelent meg. Két évvel ezelőtt vették fel a Stréhli Kapelle nevet. Rendszeresen szerepelnek külföldön. 2002-ben is hat alkalommal vettek részt határainkon túl különféle zenei fesztiválokon, nagyobb eseményeken. Felléptek többek között a fővárosban, a Margit-szigeten megrendezett országos svábbálon, ahol több órán át szórakoztathatták a közönséget. A hazánkban is népszerű zenészeket nagyon sok helyre hívják, és szívesen is vállalnak különféle szerepléseket.

A hét fiatalember átlagéletkora 25 év. A tagok között szerepel a sramlizene tarjáni "ősatyjának" Stréhli Andrásnak két dédunokája, ifjabb Stréhli György és Godó Zoltán. A híres zenész dinasztia első muzsikusa 1903-ban vette meg élete első hangszerét. A népszerű család történetével a közelmúltban a tatabányai Bárdos-gimnázium egy diákja is foglalkozott szakdolgozatában.

A Stréhli Kapelle tagjai:
Godó Zoltán (basszusgitár, ének)
Kindler Ferenc (trombita, ének);
Stein Tamás (trombita)
Treszl Norbert (klarinét, szaxofon)
Honosi Tibor (ritmusgitár, ének)
Reisz György (harmonika)
ifj. Stréhli György (dob, ének)

Az együttes a tarjáni Zenei Egyesület keretein belül működik. Az egyesület, valamint a zenekar vezetője Stréhli György. A fiatal zenészek színpadra lépnek majd a már hagyományos tarjáni zenei fesztiválon is, amely az idén pünkösdkor, május 17-19-én lesz.

24 Óra, 2002 május 
  Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar
gesztesivaganyok.uw.hu
 
Balambér Tamara Balambér Tamara
 
galéria
 
Sramlikings
www.sramlikings.hu
 
Zenei Fesztivál 2009
Barna Máté fotói
 
Közösségi élet
galéria
 
Tarján Község Önkormányzata
www.tarjan.hu
 
esküvői ruhák Dream Dress Szalon
esküvői ruhák
 
  Tarjáni Zenei Egyesület · HU-2831 Tarján, Csalogány u. 35.    tel./fax: +36-34/372-855     e-mail:strehli@pr.hu
webmester: tomacolor studio