home
magyar

deutsch

  
 

Sajtó

VII. Zenei Fesztivál Tarjánban

Skóciából is érkeznek vendégek

Hetedik alkalommal rendeznek Tarjánban Zenei Fesztivált. E nagyszabású rendezvényre többezer ember érkezik a faluba. Nemcsak a megyéből, az országból, hanem határainkon túlról is jönnek barátok, ismerősök. "Remélem ez az idén is így lesz" - kezdte a beszélgetést Fülöp István, a település polgármestere.

A hagyománytisztelő tarjániak célja hét évvel ezelőtt az volt, hogy zenéjükön keresztül minél szélesebb körben ismerjék meg a községet és a falusi turizmus is fellendüljön...
-Ma is ezek a célok vezérelnek bennünket. Számos hazai és külföldi kapcsolat született az elmúlt időszakban, és ma már ott tartunk, hogy egész évben folyamatosan érkeznek a csoportok Tarjánba. Az idei fesztiválra is többezer vendéget várunk. A program változatosnak és színesnek ígérkezik. Hasonlóan az elmúlt évekhez a rendezők mindent megtesznek azért, hogy az idelátogatók jól érezzék magukat.
-A fellépő együttesek között az idén egy külföldi zenekarral találkoztam...
- Ez így igaz. Sajnos, augusztus 20-a náluk nem ünnep, ezért egyre nehezebb külföldi zenekart megnyerni. Éppen ez teszi indokolttá azt, hogy jövőre váltsunk. Önkormányzatunk a szervezőkkel együtt azt fontolgatja, hogy a zenei fesztivált jövőre Pünkösdre helyezzük át. Ez által több külföldi együttest tudunk meghívni majd és hét év után végre a mi zenekaraink is vendégszerepelhetnek különböző településeken augusztus 20-án.
-Gondolom azért várnak külföldi vendégeket is...
-Természetesen, több százan érkeznek az idén is. A legtöbben, mint mindig testvérvárosunkból, Staufenbergből. Ami különösen megtisztelő számunkra, hogy első alkalommal fogadhatunk vendégeket Skóciából. Ők Kovács György Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, valamint a megye vezetőinek társaságában érkeznek hozzánk. Az idei rendezvény egy másik fénypontja lesz még Gál Imre tatabányai fotóművész kiállításának megnyitója az óvodában.
- Eddig majdnem minden évben augusztus 20-a kapcsán egy-egy nagyobb beruházásról is szóltunk. Az idén mivel gazdagodott a falu?
- Jelentősebb beruházásunk az idén nem volt. Azokat a feladatokat, melyeket a négyéves választási ciklusra terveztünk maradéktalanul teljesítettük - a sportcsarnokot kivéve. A tervek már készülnek, az építkezés viszont a megválasztott új testület feladata lesz.
- Apropó választás! Ön indul?
- Igen, és ha bizalmat kapnék, megválasztanának, szívesen dolgoznék tovább községünkért, mivel tennivaló van még bőven! Bízom benne, hogy a jelenlegi képviselők közül ismét sokan jelöltetik magukat, és közülük azokat válassszák majd meg, akik községünk további fejlődését előbbre viszik.
- Mit üzen az idelátogatóknak?
-Szeretettel hívunk és várunk minden kedves vendéget a fesztiválunkra. Kívánom, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is érezzék jól magukat Tarjánban!

1998. augusztus 
  Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar
gesztesivaganyok.uw.hu
 
Balambér Tamara Balambér Tamara
 
galéria
 
Sramlikings
www.sramlikings.hu
 
Zenei Fesztivál 2009
Barna Máté fotói
 
Közösségi élet
galéria
 
Tarján Község Önkormányzata
www.tarjan.hu
 
esküvői ruhák Dream Dress Szalon
esküvői ruhák
 
  Tarjáni Zenei Egyesület · HU-2831 Tarján, Csalogány u. 35.    tel./fax: +36-34/372-855     e-mail:strehli@pr.hu
webmester: tomacolor studio