home
magyar

deutsch

  
 

Sajtó

Minisramliból Stréhli Kapelle

"Felnőtt"a zenekar

"Felnőtt" a tarjáni Minisramli. Az egykori alapító tagok - Godó Zoltán, Kindler Ferenc, ifj. Stréhli György, Berendi Nándor, Tresztl András, Stein Tamás és Straubinger Herold - 1984 novemberében léptek fel először. Néhai Stréhli György számait és feldolgozásait játszották nagy sikerrel.

Még sokan emlékeznek Tarjánban és környékén a népszerű Stréhli - zenekarra, melynek tagjai csaknem negyven évig szolgáltatták a talpalávalót. Gyuri bácsi volt a vezetőjük, aki megalkotta a fúvószenekari hagyományokra épülő mai sramlizenét. A német, magyar és a modern zenei hagyományokat ötvözte, s ennek ma már nagyon sok követője van. Ezek között szerepel a Minisramli is, amelynek tagjai, a zenekar működésének tizennégy éve alatt változtak.

A Minisramli tíz évvel ezelőtt szerepelt először külföldön, a németországi Gerlingenben. Az együttes azóta már járt Ausztriában, Franciaországban, Olaszországban, Dániában, Skóciában és nagyon sokszor szerepeltek Németországban. A szülőknek nagyon sokat köszönhettek(nek) az ifjú zenészek, hiszen segítségükkel külföldön egyre szélesebb körben ismert a Minisralmi neve. A baráti és zenei kapcsolatok bővítését tűzte ki célül a Tarjáni Zenei Egyesület is, melynek a zenészek szülei a tagjai. Ma már rendszeresen látogatják egymást a külföldi és tarjáni csoportok, hiszen a Minisramli mellett a Szupermini is egyre több külföldi szereplést vállal.

Az elmúlt tizennégy évben sokszor tapsoltak az ifjú a zenészeknek, akik ma már huszonéves fiatalok: kinőtték a "mini" nevet. A zenekar tagjai úgy határoztak, hogy a tarjáni sramlizene megalapítójának veszik fel a nevét. Így ezután a jövőben néhai Stréhli György iránti tisztelet és a tőle kapott zenei élmény alapján Minisramli helyett "Stréhli Kapelle" néven szerepelnek.

1998. augusztus 
  Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar
gesztesivaganyok.uw.hu
 
Balambér Tamara Balambér Tamara
 
galéria
 
Sramlikings
www.sramlikings.hu
 
Zenei Fesztivál 2009
Barna Máté fotói
 
Közösségi élet
galéria
 
Tarján Község Önkormányzata
www.tarjan.hu
 
esküvői ruhák Dream Dress Szalon
esküvői ruhák
 
  Tarjáni Zenei Egyesület · HU-2831 Tarján, Csalogány u. 35.    tel./fax: +36-34/372-855     e-mail:strehli@pr.hu
webmester: tomacolor studio