home
magyar

deutsch

  
 

Sajtó

11. Zenei Fesztivál Tarjánban

Sok új fellépő szerepel a pünkösdi programon

A 11. alkalommal megrendezendő Tarjáni Zenei Fesztivál a hagyományokhoz híven három napon keresztül sok érdekes programmal, ám új időpontban, pünkösdkor, május 17-19-éig várja majd a látogatókat. A helyi önkormányzat és a Zenei Egyesület eseménysorozatának több mint egy évtizedes történetében első alkalommal lép színpadra a Franciaországból, Vesoulból, Németországból, Gaildorfból érkező együttes.

Újdonság a vasárnap délutáni zenei program, ahol ukrán trió és táncegyüttes után örmény, majd egy lett együttes lép a színpadra. Először tapsolhat a tarjáni közönség az Irigy Hónaljmirigynek, s Delhusa Gjonnak. A fesztivál a hagyományokhoz híven május 17-én, pénteken délután öt órakor ifjúsági programokkal kezdődik. A Fesztivál Park színpadára lép a Tarjáni Break csoport, az Oklahoma együttes, a V-TECH, a Tequila and the Chicken Bass zenekara, s a Friend.

Május 18-án, szombaton délután három órakor a Sziget Vendéglőtől a Fesztivál Parkig vonulnak a fellépők. Közreműködnek a tarjáni és a környező települések csoportjai mellett gerlingeni, budajenői, solymári és vesouli együttesek. Színpadra lép a S-Iker, Fesztivál '95, Tarjaner Buam und Edit, Stréhli Kapelle, a nemzetiségi dalkör, a helyi zeneiskola együttesei, a német nemzetiségi egyesület csoportjai, a Schneider Zenekar, és alsógallai, agostyáni együttesek.

A fesztivál hivatalos megnyitóját Fülöp István polgármester tartja, majd az ünnepi műsorban közreműködnek a nemzetiségi csoportok. Az Irigy Hónaljmirigy előadását este a Stréhli Kapelle fellépése zárja. Május 19-én, vasárnap 9 órakor ünnepi szentmisével folytatódik a program, majd a Fesztivál parkban gyermekműsorral várják a legkisebbeket. A S-Iker zenekara mellett az ovis mazsoretttek, a Geratti modellstúdió, s Eszményi Viktóriának és Heilig Gábornak tapsolhat a közönség.

Déltől tarjáni zenekarok adnak koncertet, majd "jó ebédhez szól a nóta" a Sárközi cigányzenekarral, s délután háromtól ukrán, örmény és lett együttesek lépnek a színpadra. Ezután fogadják dr. Albert Royaardsot, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány holland igazgatóját, aki május elsején Sárospatakról indult, hogy 2 ezer km-es túrájával eljusson Hollandiáig. Célja: minél többen megismerhessék a beteg gyermekekért dolgozó bohócdoktorok munkáját.

Vasárnap délután öt órától nemzetiségi gálaműsor keretében emlékeznek meg a tarjáni németek betelepítésének 265. évfordulójáról. Este héttől Delhosa Gjon szórakoztatja majd a közönséget, majd a Schneider Zenekar estjével zárul a fesztiváli program Tarjánban.

2002 május 15. 
  Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar
gesztesivaganyok.uw.hu
 
Balambér Tamara Balambér Tamara
 
galéria
 
Sramlikings
www.sramlikings.hu
 
Zenei Fesztivál 2009
Barna Máté fotói
 
Közösségi élet
galéria
 
Tarján Község Önkormányzata
www.tarjan.hu
 
esküvői ruhák Dream Dress Szalon
esküvői ruhák
 
  Tarjáni Zenei Egyesület · HU-2831 Tarján, Csalogány u. 35.    tel./fax: +36-34/372-855     e-mail:strehli@pr.hu
webmester: tomacolor studio