home
magyar

deutsch

  
 

Sajtó

Több mint 260 éve élnek Tarjánban németek

Alkalom a bemutatkozásra

Egy évtizedes múlt után augusztus helyett pünkösdkor rendezik meg Tarjánban a Zenei fesztivált. Pünkösd egyben a magyarországi németek hivatalos ünnepe. A tarjániak az idén emlékeznek a németek betelepítés 265. évfordulójára.

- A legtöbb tarjáni őse több mint negyedszázada telepedett le a faluban. Az idén első alkalommal tudunk a fesztivál keretében emlékezni őseinkre, akiknek kulturális örökségét folyamatosan ápoljuk, s felelevenítjük eseményeinken, programjainkon - mondta Klinger Lőrincné, a helyi Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke. - A fesztivál kitűnő lehetőség arra, hogy bemutatkozhassanak a helyi együttesek, s mellettük minden alkalommal lehetőséget kapnak az országban élő más nemzetiségek is kultúrájuk bemutatására.

- Célunk, hogy minél jobban megismerhessék egymást a különféle nemzetiségek, azok csoportjai. Szeretnénk, ha a tarjáni példát egyre többen magukénak éreznék - s nemcsak egy-egy ilyen esemény kapcsán. A kis településen ugyanis ma már természetesen nemcsak német nemzetiségűek élnek, mégis egy emberként, közösen munkálkodnak a község érdekében.

A tarjániak együtt örülnek, ha dicsérik a településüket, s büszkék minden új kezdeményezésükre.

2002 május 16.



 
  Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar
gesztesivaganyok.uw.hu
 
Balambér Tamara Balambér Tamara
 
galéria
 
Sramlikings
www.sramlikings.hu
 
Zenei Fesztivál 2009
Barna Máté fotói
 
Közösségi élet
galéria
 
Tarján Község Önkormányzata
www.tarjan.hu
 
esküvői ruhák Dream Dress Szalon
esküvői ruhák
 
  Tarjáni Zenei Egyesület · HU-2831 Tarján, Csalogány u. 35.    tel./fax: +36-34/372-855     e-mail:strehli@pr.hu
webmester: tomacolor studio