home
magyar

deutsch

  
 

Balambér Tamara

A tarjáni, 1995-ös születésű lány, jelenleg a Bárdos Lázsló Gimnáziumban tanul. "Zenei múltja" az óvodában kezdődik, mikor 6 évesen szolfényórákra kezdett járni. Már 4 évesen eldöntötte, hogy fuvolázni fog, ez mellett pedig ki is tartott. 6 évig tanulta zeneiskolában, és 2008 óta gitározik is.

Énekelni az általános iskolában kezdett, mikor Stréhli György beválasztotta az iskolai kórusba. Aztán bekerült a kis kórusba is (Zengőkék), ami német népdalokat és magyar dalokat énekelt. Sok helyen léptek fel, elég nagy sikere volt a megyében. A Zengőkék 2008-ban újjá alakult: kevesebben lettek, és a harmonika mellé Tamara is csatlakozott: gitárral. 5 tagból állt az együttes és továbbra is a német dalok voltak a középpontban. Közben egyre többször kapott Ő is műsoridőt a kórus produkciója előtt/után.

A legtöbbször Komárom-Esztergom megyében léptek fel, különböző fesztiválokon, kórustalálkozókon, de Budapest környékén is sokszor jártak. Szintén 2008-ban került egy másik Zengőkék taggal egy sramlizenekarba (S-Iker zenekar), amiben 3 évig énekeltek együtt, és elég sok helyen megfordultak (Budafok, Hort, Bakonysárkány...). Ezek mellett gyakran hívják a falusi rendezvényekre, megemlékezésekre énekelni. Az első "komolyabb" egyéni fellépése Tarjánban volt, a minden évben megrendezett nyár végi fesztiválon. Azóta falunapokon, utcabálokon, jótékonysági rendezvényeken és egyéb helyeken lép fel Komárom-Esztergom megyében. 2011 januárjától Botos Eszterhez jár énekelni, ahol countryt tanul. Azért szerette meg ezt a zenei stílust, mert nagyon vidám és színes. 
  Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar Várgesztesi Vagányok Sramlizenekar
gesztesivaganyok.uw.hu
 
Balambér Tamara Balambér Tamara
 
galéria
 
Sramlikings
www.sramlikings.hu
 
Zenei Fesztivál 2009
Barna Máté fotói
 
Közösségi élet
galéria
 
Tarján Község Önkormányzata
www.tarjan.hu
 
esküvői ruhák Dream Dress Szalon
esküvői ruhák
 
  Tarjáni Zenei Egyesület · HU-2831 Tarján, Csalogány u. 35.    tel./fax: +36-34/372-855     e-mail:strehli@pr.hu
webmester: tomacolor studio